Mistika, glazba i sve ostalo


 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Big foot

Go down 
AuthorMessage
Darkangel
Admin
Darkangel

Female
Number of posts : 299
Age : 30
Location : Zagreb
Registration date : 2008-12-02

PostSubject: Big foot   Wed 3 Dec 2008 - 4:34

Fotofrafija Big Foota (Veliko Stopalo) snimljena u americkim planinama prosla je mnoge analize, no ni do danas njena autenticnost nije potvrdjena.
Bez obzira kakvim imenima ga u svijetu sve nazivali, stanovnici visokih planina i divljih, teško pristupacnih oblasti na našem planetu ne sumnjaju u njegovo postojanje. Naprotiv. Uvjereni su da je on cinjenica kao što je cinjenica da se svako jutro, sunce budi na istoku, a uvece gasi na zapadu. No, druga je stvar što još uvijek niko ne nudi prave dokaze o njegovom nesumnjivom postojanju!Dokaze, na zalost, ne nude ni suvremeni istrazivaci, koji se svadaju i polemišu vec više od 400 godina, otkako je sredinom 16. stoljeca njegovo postojanje nagovjestio jedan njemacki prirodnjak koji je boravio na neistrazenim azijskim planinama. Jetijevo postojanje pokušali su dokazati i alpinisti, znanstvenici i avanuristi, dokoni bogatuni i brojne medunarodne ekspedicije, ali do sada nikome nije pošlo za rukom da okonca i razjasni tu staru enigmu.
Živi fosili
Ljudi su culi uzbudljive price i bezbrojna svjedocanstva; u snijegu i blatu vidjeli i fotografirali neobicne tragove; nacrtali bezbroj crteza i skica; sakupili pregršti sasušenog i smrznutog izmeta i dlaka, što bi trebalo da pripadaju snjeznem covjeku, ali nikada nijedna njegova fotografija, trag ili otisak golemih stopala, niti bilo što drugo nije razbilo sumnje i potvrdilo njegovo postojanje!Svejedno, mnogi ga danas smatraju prezivjelom zivotinjskom vrstom; divljim, majmunolikim covjekom; prezivjelim neandertalcem; "izgubljenom karikom u lancu ljudske evolucije", što je - nekim cudom - zaostala iza "svog vremena" i još uvijek vješto izmice suvremenoj znanosti. Mozda je baš zbog toga, zbog svoje misterioznosti i neuhvatljivosti, jeti i stekao u svijetu tako veliku popularnost. No, ako po strani ostavimo sage i mitove, ako osluhnemo rijeci znanosti - da li je moguce da neandertalski covjek, koji je egzistirao u diluviju (Ledeno doba) još uvijek zivi na prostorima ove planete? Je li moguce da je prezivio?
Vecina znanstvenika odogovorit ce negativno, ali dr. Myra Shackley, profesorica arheologije na sveucilištima Leicester i Southampton, u Velikoj Britaniji, u svojoj zanimljivoj knjizi "Wild Man" ("Divlji ljudi") objavljenoj 1982. godine, smatra (i dokazuje!) da neandertalci nisu izumrli i da na našem planetu i danas zive!<BR>Tu je senzacionalnu tvrdnju britanska znanstvenica ponovila i u uglednom casopisu "Antiquity":"Bica nalik neandertalskom covjeku, prezivjela još od vremena posljednjeg Ledenog doba u teško pristupacnim predjelima Himalaje, Sovjetskog Saveza i Mongolije, vidana su do sada bezbroj puta. U Mongoliji ih zovu almasti, što oznacava divlja kosmata ljudska bica, i oni sasvim sigurno postoje!..."Zanimanje dr. Myrae Shackley za almaste (ponekad ih zovu kratko - alme!) datira od 1979. godine, kada je izvjesno vrijeme - kao stipendista British Councila - radila na Sveucilištu u Ulan Batoru, glavnom gradu Mongolije. Tih je mjeseci, istrazivala drevne arheološke lokalitete na Altajskim planinama, pa je cesto slušala price lokalnoih nomada o pojavljivanju almasta, susretima s njima, njihovom covjekolikom izgledu i ponašanju.- Oni postoje!


_________________
Just live, forgive and forget!
Back to top Go down
View user profile http://ilusion.forumotion.net
 
Big foot
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Foot washing
» Tattoos on my feet
» Cracked heels...
» Soft Food Diet
» Bigfoot - a type of nephilim?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
ILUZIJA :: Mistika :: Misterije i ostalo-
Jump to: