Mistika, glazba i sve ostalo


 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Spiritizam

Go down 
AuthorMessage
Darkangel
Admin
Darkangel

Female
Number of posts : 299
Age : 30
Location : Zagreb
Registration date : 2008-12-02

PostSubject: Spiritizam   Wed 3 Dec 2008 - 3:29

Tko to tamo kucka?
Da li je uistinu moguce pozivati duhove s onog svijeta? Mnogi znameniti pisci, istrazivaci, znanstvenici i politicari iz prošlosti iskreno su vjerovali da je to moguce. Spiritizam nije okretao samo stolove nego i glave, kojima ipak nije manjkalo duha...
Jao! Jao! Ima li koga?!...
Ako ste ovdje, brojte do dvadeset!
Samo nekoliko trenutaka kasnije, dvadeset je udaraca odzvonilo usred gluhe noci.
Sve je pocelo 1847. godine u nevelikoj kuci utonuloj u preriju, nedaleko Hydesvillea, u drzavi Njujork. Ista neobicna scena ponavlja se svake veceri otkad je porodica Foks u nju uselila. Ni otac, ni majka, niti ijedna od njihove tri kceri se ne micu. Kilometrima unaokolo nema žive duše. Nema nikoga, pa ipak... Udarci se cuju, namještaj se sam od sebe pokrece. Skripe podovi.


STO SE KRIJE S DRUGE STRANE OGLEDALA:
Iako savremena znanost neosporava mogucnost duhovnog svijeta, drevna civilizacije i sve religije svijeta smatraju da je duhovni svijet dio nase stvarnosti
Dijalog je uspostavljen
Jedne noci, gospoda Foks uplašena i uzbudena, odluci da se obrati tom cudnom šumu:
"Jeste li vi, ljudsko bice?!" – upitala je. – "Ako jeste, potvrdite to jednim kucanjem. Ako ste duh, kucnite dva puta!..."
Odgovor je stigao uskoro: kuc, kuc!
Poruka je, dakle, primljena. Od tada, odgovarajuci kucanjem na postavljena pitanja, stanar-fantom prica svoju dramaticnu pricu. Zove se Carls Rajan (Charles Ryna). Tvrdi da ga je ubio bivši vlasnik farme i zakopao u podrumu.
Istinita prica?!... Ili neukusna šala?!...
Ipak, na odredenom mjestu u kuci pronadene su tri kosti i cuperak kose. To je dovoljno da mašta porodice proradi nevjerovatnim zakljuccima. Prica o duh Carlsu Rajanu ubrzo je obišla susjedstvo, zatim drzavu Njujork (New York), a onda i Sjedinjene Americke Drzave. Spiritizam je roden!
Senzacionalno: uspostavljen je dijalog sa živim duhovnim bicima!
Abeceda za duhove
Od tada, duhovi se pojavljuju gotovo svugdje. Njihov omiljeni jezik je pucketanje, udaranje, kuckanje. Prakticniji duhovi stvaraju spiritisticku abecedu. Svakom slovu odgovara odredeni broj udaraca koji odgovara njegovom mjestu u abecedi. A = 1, B= 2, C=3... Z = 26.
Duhovne osobe s drugog svijeta ne razgovaraju direktno s ljudima. Potreban je posrednik koji ce prenositi njihove poruke i materijalizirati njihovo prisustvo. Potreban je medij! Spiritista!
Back to top Go down
View user profile http://ilusion.forumotion.net
 
Spiritizam
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
ILUZIJA :: Mistika :: Misterije i ostalo :: Duhovi-
Jump to: