Mistika, glazba i sve ostalo


 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Aurora, pad u Teksasu 1897. godine

Go down 
AuthorMessage
Darkangel
Admin
Darkangel

Female
Number of posts : 299
Age : 30
Location : Zagreb
Registration date : 2008-12-02

PostSubject: Aurora, pad u Teksasu 1897. godine   Wed 3 Dec 2008 - 3:11

Država Teksas poznata je kao „velika država“ zbog postojanja velikih legendi. Jedna od njih je priča koja dolazi iz gradića Aurora, a govori o svemirskom brodu koji se srušio na vjetrenjaču i vanzemaljskom biću koje je tada pronađeno.

Godina 1897. bila je godina prijavljivanja viđenja „velikih aviona“ u SAD-u. Priča govori o svemirskom brodu koji se sporo kretao, srušio na vjetrenjaču i raspao na komade. Dok su se pretraživale krhotine, iznenada je pronađeno tijelo malog aliena. Tada se za tog malog pilota mislilo da je došao sa Marsa. Na nekim ostacima letjelice bili su ispisani neki hijeroglifi. Stanovnici grada su sahranili to malo tijelo na lokalnom groblju. Ovaj incident, istinit ili ne, imao je dovoljno publiciteta da ostane poznat preko 100 godina. Prema ovom događaju snimljen je i film „The Aurora Encounter“ 1986. godine, u kome glumi Jack Elam. Vijest o padu brzo se proširila, čak i za to vrijeme. Postoji novinski članak o ovom događaju, koga je napisao E.E. Haydon, reporter lista Dallas Morning News. Slijedi originalni članak:

„Oko 6 sati ujutro iznenada se pojavila letjelica koja se kretala iznad zemlje. Putovala je prema sjeveru i bila je sve bliže tlu. Očigledno je da je neki dio mašinerije bio neispravan, jer je brzina kretanja bila svega 10 ili 20 milja na sat, uz opadanje visine. Kada je letjelica dostigla sjeverni dio grada, sudarila se sa vjetrenjačom Judgea Proctora i razbila se u komade, uz strašnu eksploziju. Usljed toga razbacane su krhotine letjelice, a Judgeov cvijetni vrt bio je uništen. Smatra se da je na letjelici bio samo pilot, čiji su ostaci oštećeni. Ipak, pokazalo se da on nije sa ovog svijeta“.

U skladu sa Međunarodnim NLO biroom, grob je sadržavao tijelo astronauta iz 1897. godine, koji nije sa ovog svijeta. Grupa koja istražuje NLO-e, već je bila inicirala proceduru ekshumacije tijela. Nakon provjere groba uz pomoć detektora metala i prikupljanja činjenica tokom tri mjeseca, zaključeno je da se radilo o pilotu NLO-a, koji je eksplodirao 19.04.1897. godine.

91-godišnjakinja, koja je u to vrijeme bila 15-godišnja djevojčica u Aurora-i, izjavila je da su njeni roditelji bili na mjestu pada, ali joj nisu dozvolili da im se pridruži zbog straha od toga šta bi se moglo nalaziti u ostacima letjelice. Sjeća se da su ostaci „malog čovjeka“ pokopani na groblju u Aurora-i.

The Associated Press također se zainteresovao za ovu priču. Profesor na Univerzitetu Sjevernog Teksasa pronašao je neke dijelove metala blizu benzinske pumpe Oates (bivša Proctor-ova farma). Jedan fragment posebno je zanimljiv, jer se sastoji većinom od željeza koje ne pokazuje magnetna svojstva. Profesor je rekao da je bio zbunjen, jer je fragment bio sjajan i rastezljiv umjesto taman i lomljiv poput željeza.

Iz nepoznatih razloga nije dozvoljena ekshumacija tijela. Aurora i dalje pokazuje tragove umiješanosti vojske, pa se nameće pitanje zbog čega bi američka vojska tamo bila. Svako ko je upoznat sa slučajem Roswell iz 1947. godine sjetit će se da su krhotine sa Mac Brazel-ovog zemljišta premještene u Ft. Worth, što nije mnogo udaljeno od Aurora-e. Da li je iz istog razloga vojska bila u Aurora-i? Da li je vlada posjedovala tijelo vanzemaljca? Aurora je danas, kao i drugi gradovi, modernizirana. Nadgrobna ploča aliena je odnešena, ali i dalje postoje njene slike, čija jedna kopija sada ukrašava grob. Ostaci malog tijela do današnjeg dana ostali su misterija.
Back to top Go down
View user profile http://ilusion.forumotion.net
 
Aurora, pad u Teksasu 1897. godine
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
ILUZIJA :: Mistika :: Bliski susreti-
Jump to: